Tynn Peer Gynt

 

100% norsk ull - inte superwash.

Peer Gynt har funnits på marknaden sedan 1938 och strukturen i garnet gör att den har blivit en favorit att sticka koftor i. Peer Gynt är fortsatt ett lika populärt garn idag som då. Hösten 2022 lanserade vi en tunnare variant, det är precis samma garn med samma goda egenskaper. Plagg i norsk ull upplevs lätta och blir mycket mjukare för varje gång du använder det. Norsk ull är slitstarkt, nopprar inte och har väldigt god spänts som gör att plaggen håller formen över tid. Tänk på miljön: ull andas och behöver sällan tvättas, vi rekommenderar därför hellre att plagget luftas. Plagg av norsk ull har lång livslängd och kan vara fina i flera generationer. Detta gör att norsk ull ingår i ett mer hållbart tänk.

I Peer Gynt och Tynn Peer Gynt används samma fiber och de produceras i olika tjocklekar. Tynn Peer Gynt är ett 3-trådigt garn och Peer Gynt är ett 4-trådigt garn.

Om du tvättar i maskin, rekommenderar vi att alla ullplagg tvättas på separat ullprogram för den skonsammaste behandlingen. Centrifugera plagget väl innan du plantorkar det, gärna på en handduk. Använd aldrig tvättpåse när du tvättar handstickade plagg - detta skapar friktion och kan göra så att plagget tovar. 

Tynn peer Gynt kan användas i dessa mönster:

https://stickeriet.nu/monster/petite-knit/65-dam/inga-krusiduller-cardigan

https://stickeriet.nu/monster/petite-knit/65-dam/moby-slipover

https://stickeriet.nu/monster/petite-knit/65-dam/stockholm-slipover

https://stickeriet.nu/monster/petite-knit/65-dam/inga-krusiduller-sweater

https://stickeriet.nu/monster/petite-knit/65-dam/melange-sweater

  • LÖPLÄNGD: CA. 205 METER PR. 50 GRAM
  • REKOMMENDERADE STICKOR: STICKOR NR 3
  • MASKTÄTHET: 27 M = 10 CM
  • RÅVARAN KOMMER FRÅN: NORGE