Tresko

 

80% norsk ull och 20% nylon

Tresko är ett mjukt, slitstarkt garn som är förstarkt med nylon. Det passar bra till sockar och tofflor, då de blir slitstarka. Det finns mönster inuti banderollen till strumpor. Tresko är ett kardegarn och ullen är 100% norsk. Allt från att ullen blir tvättad till färdiga nystan sker på våran fabrik i Foss Eikeland i Sandnes.

Plagg i norsk ull upplevs lätta och blir mycket mjukare för varje gång du använder det. Norsk ull är slitstarkt, nopprar inte och har väldigt god spänts som gör att plaggen håller formen över tid. Tänk på miljön: ull andas och behöver sällan tvättas, vi rekommenderar därför hellre att plagget luftas. Plagg av norsk ull har lång livslängd och kan vara fina i flera generationer. Detta gör att norsk ull ingår i ett mer hållbart tänk. Kardegarn passar bra till tovning.

Om du tvättar i maskin, rekommenderar vi att alla ullplagg tvättas på separat ullprogram för den skonsammaste behandlingen. Centrifugera plagget väl, innan du plantorkar det, gärna på en handduk. Använd aldrig tvättpåse när du tvättar hand stickade plagg - detta skapar friktion och kan göra så att plagget tovar. 

  • LÖPLÄNGD: 105
  • REKOMMENDERADE STICKOR: STICKOR NR 3, STICKOR NR 3½
  • MASKTÄTHET: 24 M = 10 CM
  • RÅVARAN KOMMER FRÅN: NORGE